Beginnerscursus bier praktijk

26/03/2022 van 09:00 tot 17:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

De theorie heeft een beetje kunnen rusten, nu wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Op de brouwdag staan verschillende installaties ter beschikking. Op die manier kunnen we het aantal personen per brouwketel beperkt houden, en kunnen we ervoor zorgen dat jullie zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Want zoals een bekend gezegde luidt: wat je zelf doet, doe je meestal beter!

Je krijgt het recept, de ingrediënten staan ter beschikking, en per installatie is er een brouwer voorzien die jullie (indien nodig) kan bijstaan met raad en daad. Diezelfde brouwer komt ook af en toe op de proppen met goede tips&tricks.

Tegen de middag zou het ongeveer tijd moeten zijn voor het koken, de ideale moment om de innerlijke mens te versterken. Dit kan het best na het nuttigen van een proevertje

De bedoeling is dat in de namiddag het wort, na de nodige metingen, in het vat gaat. Het vat gaat met het bestuur mee, en thuis gaat het gist ook in het vat, zodat de gist ongestoord aan zijn taak kan beginnen. Door gebruik te maken van de technologie kan je zelf de vergisting mee opvolgen.

De dag zit er pas op na het nodige kuiswerk, want brouwen is nu eenmaal ook kuisen …