Pre-conge

03/07/2022 van 08:00 tot 21:00

locatie
routebeschrijving

Verslag

Een dagje ‘Brugge die skone’ met een groepje van 31 RWB-leden. Start van onze geleide wandeling, met Belinda als gids, aan de voorkant van het Brugse treinstation. Zeker drie kwart van de deelnemers hebben de verplaatsing met de trein gedaan. Verstandig om verschillende redenen, en gezellig dat het was samen in die treincoupé !

Het weer zat ons mee, en onder een stralende zomerzon wandelden we, passerend aan de rommel- en brocanteriemarkt,  naar het Minnewater waar Belinda ons het één en ander wist te vertellen over water in het brouwproces en in de wijnmakerij. Vandaar togen we verder het centrum in, kleine straatjes in en uit. Onze gids kende goed haar weg en wist ons, passerend aan pleintjes en gebouwen, telkens hierover een nieuwsje of wetenswaardigheid te vertellen.

De eerste stop, want er waren al dorstige kelen, hielden we aan de brouwerij ‘De Halve Maan’. Gekend van de ‘Brugse Zot’. Hier werd op het gezellige buitenterras genoten van een frisse ‘pint’ en kregen we van Belinda nog wat wetenswaardigheden te horen.

Verder kuierend door de mooie Brugse binnenstad sprongen we even binnen in de chocolaterie van Dominique Persoone en lieten we ons efkes  gaan aan zijn overheerlijke pralines.

Tijd om de inwendige mens te versterken. In de schaduw van de toren van de St-Anna kerk ligt de gelijknamige bistro waar we een smakelijke broodjesmaaltijd kregen voorgeschoteld.

Na de maaltijd stond Brugge-gids Marleen ons buiten op te wachten aan de ingang van de St-Anna kerk. Eerst wat uitleg en dan het bezichtigen van de kerk zelf. Ik heb al veel kerk interieurs  gezien, maar deze liet ons toch allemaal onze mond wijd open vallen. Zeker de moeite om eens binnen te gaan als je daar passeert.

Verder door de binnenstad, waar Marleen ons regelmatig wat interessants wist te vertellen of te laten zien, naar de ‘Bourgonde des Flandres’ brouwerij en distilleerderij. Hier kregen we een interessante rondleiding met alle nodige uitleg in de ‘brouwerij in werking’. Een degustatie van het aldaar geproduceerde ‘vocht’ mocht natuurlijk niet ontbreken.

Vooraleer af te zakken naar ‘Bierbrasserie Cambrinus’ voor het avondmaal hadden we nog ruim de tijd om een uitgebreide aperitief te nuttigen. Onze bende splitste zich in twee. Eén groep ging mee met Marleen naar wijnhuis ??? om zich te goed te doen aan heerlijk druivennat. Groep twee nestelde zich in de bruine kroeg ’t Brugs Beertje waar de keuze tussen de honderden bieren op de kaart menig voor een dilemma plaatste.

Het waren twee vrolijke bendes die elkaar weer troffen voor het avondeten. De keuken van ‘Cambrinus’ was voortreffelijk. Heerlijke gerechten waar overal op één of andere wijze bier in was verwerkt.

Omstreeks halfnegen werd het tijd om naar huis te gaan, toch zeker voor degenen die met de trein in Brugge waren.

Na de laatste twee jaar wegens corona geen RWB-uitstap meer te hebben kunnen doen was dit een meer dan welgekomen en heerlijke dag. Een geslaagde pré-congé 2022!

Voor de editie 2023 zit er al een en ander in de pijplijn. Het beloofd een mooi programma te worden.

Tot volgend jaar?