Pre-conge

03/07/2022 van 08:00 tot 21:00

locatie
routebeschrijving

Omschrijving

“Brugge die skoone” met als thema “Water bij de wijn?“

Eindelijk, van 2019 geleden, mogen we weer eens samen gaan “stappen”.

Die verloren jaren inhalen gaat niet, maar we kunnen er wel een goeie lap op geven op zondag 3 juli.

Onze daguitstap, met allerhande leuke invullingen, belooft een spetter te worden.

We hebben die dag 2 gidsen ter beschikking waarvan onze eigenste RWB-Belinda, geboren Bruggeling, die samen met ons zal flaneren in onze West-Vlaamse hoofdstad.

Of de wijnliefhebbers water bij de wijn moeten doen zal pas duidelijk zijn na de deelname aan deze daguitstap, maar volgens Belinda niet.

Daar er die dag wel wat zal geproefd en gedronken worden, hebben we gekozen voor verplaatsing naar Brugge met de trein. Uiteraard is dit geen verplichting. Je spaart er ook wel een complete dag parkeergeld mee uit. Voor degenen die uit de regio Roeselare komen kan de trein genomen worden naar Brugge om 9u18 te Roeselare. Wie toch met de wagen komt heeft parkeergelegenheid genoeg onder en aan het station, wel betalend.

Plaats van afspraak is aan de voorzijde van het station om 10 uur. Onze tocht van die dag zal alles samen max 6 km bedragen. De voormiddag (bier/wijn) ‘ingrediëntenwandeling’ leidt ons -met regelmatig extra toelichtingen door Belinda- langs o.a. het Minnewater, Walplein, Giststraat, Simon Stevinplein om tegen de middag vroom te eindigen bij eetgelegenheid St-Anna. Daar nuttigen we een broodjesmaaltijd met drank naar keuze.

Om 13u45 komt gediplomeerd stadsgids Kathleen ons ophalen aan St. Anna voor een tweede Brugs bier/wijn avontuur. Onderweg worden we verwacht in brouwerij Bourgogne des Flandres waar zytholoog Kathleen De Sutter ons een rondleiding geeft. Een degustatie van het ‘wijnachtige’ bier mag uiteraard niet ontbreken.

Rond 16u30 houden we halt in een sfeervol Brugs biercafé. Het ‘Brugs Beertje’ is gekend in en ver buiten Brugge. Meer dan 300 Belgische bieren zijn er beschikbaar, dus keuze genoeg. Hier hebben we tijd om wat na te praten en … te proeven. De wijnliefhebbers kunnen onder begeleiding van de gids naar wijn- bar en winkel ‘Blend’ gaan.

Degenen die liever de stad intrekken (shoppen) kunnen dat uiteraard ook doen.

De smakelijke afsluiter van de dag is een diner bij de Koning van het bier, De Cambrinus. Brugge’s meest gekende bierbrasserie. Hier laten we ons verwennen als Koningen/Koninginnen! Afspraak aldaar omstreeks 18u30.

Dat beloofd!!!