Wijn berekenen

Witte wijn
Rode wijn

Inleiding

Met dit programma kan je de klassieke berekeningen uitvoeren op een sap om hiervan een wijn te maken.

De gebruikelijke hinderpalen

  • teveel of te weinig zuuur
  • combinaties van sappen
  • pulpgisting
... en de bijhorende moeilijke formules zouden hiermee moeten verdwijnen.

Als eerste stap moet je in het menu links kiezen tussen drie mogelijkheden:

  • Witte wijn na het persen: deze keuze laat toe om de toevoegingen te berekenen voor een witte wijn waarvan hoeveelheid sap, zuurtegraad, en densiteit bekend zijn.
  • Rode wijn voor het persen: deze keuze laat toe om de toevoegingen te berekenen om op basis van het gewicht vruchten een pulpgiting op te starten.
  • Rode wijn voor het persen: deze keuze laat toe om de berekeningen uit te voeren op een rode wijn, na de pulpgisting, en na het persen.

Echter, let op... ook in dit programma kunnen fouten geslopen zijn, en daar het splinter nieuw is, kan even nadenken bij de resultaten kan geen kwaad. We zouden het in elk geval enorm apprecieren dat, als jullie bizarre resultaten bekomen, jullie dit aan het bestuur zouden doorgeven via ons standaard email adres

Brood is niet het brood maar de wijn des levens.