Evenementen
Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe bier écht gemaakt wordt? Niet alleen om te drinken, maar ook om het helemaal zelf te brouwen?
Dan is deze vernieuwde initiatiecursus bierbrouwen van de Roeselaarse Wijn- en Biergilde iets voor jou!
Goed om te weten:
We wisselen jaarlijks af:
- Het ene jaar organiseren we een 2,5-daagse cursus (met meer tijd voor de theorie).
- Het andere jaar een workshop van 1 dag.
Wat mag je verwachten?
- Theorie: Leer alles over de grondstoffen (water, mout, hop en gist) en ontdek de belangrijkste brouwtermen zoals schroten, maischen, nagisten, lageren .
- Praktijk: Samen doorlopen we het volledige proces: van het schroten van de mout tot het vullen van het gistingsvat. Enkele weken later komen we opnieuw samen voor het bottelmoment: reinigen, desinfecteren, vullen, kroonkurken plaatsen … én natuurlijk neem je flessen van je eigen brouwsel mee naar huis. * Voor de workshop bottelen we op dezelfde dag een reeds gebrouwen bier.
- Het resultaat: Niet alleen kennis en ervaring, maar ook de trots én voldoening om binnenkort je eigen bier te ontkurken en te proeven!
Nog geen cursus of workshop gevonden?
Ieder jaar in december brengen we onze nieuwe kalender uit. Kom dus gerust later nog eens langs, of stuur ons een berichtje via ons contactformulier.
