Biergisten

De hoeveelheid beschikbare gisten is bijna onbeperkt; Onderstaande lijst dient enkel ter illustratie maar levert ook een indicatie van wat je met deze gist kan bereiken.

yeastidnameSVG op moutSVG op suikervergistingstemperatuur(C)eigenschappengisttype
1Brewferm Blanche korrel75.00107.5020Witbier, banaan/kruidnagel-aroma's, Hoger eindSGk
2Brewferm Lager korrel72.00107.0020Cleane smaak, niet zwavelig, medium eindSGk
3Brewferm Top68.00107.0020Geeftt fruitige esters.Hoger eindSGk
4Danstar Abbaye77.00107.5021Nogal phenolisch, minder geslaagd.k
5Danstar Belle Saison91.00107.5026Belgische Saisongistk
6Danstar BRY-97 IPA 82.00107.5019Voor o.a. IPA's, licht esterachtig, vrijwel neutraal en geeft geen onaangename geuren.k
7Danstar CBC-1 BottleYeast75.00107.5016Speciale Bottelgist, flinke sedimentatie.k
8Danstar Diamond Lager78.00107.5011Lagerbier Weihenstephan stamk
9Danstar Munich Weizen78.00107.5020Zwavelig: Weizen en Chimay achtigk
10Danstar Nottingham Ale77.00107.5020Zuivere Gist, medium eindSG, heeft Rochefort trekjes.k
11Danstar Windsor Ale68.00107.0020Zuivere Neutrale gist, hoger eind SG goede bottelgistk
12Fermentis Safbr BE-256 Abbaye78.00107.5021Krachtig, gisting kan zwavelig ruiken.k
13Fermentis Safbrew F275.00107.5020Speciale Bottelgist, flinke sedimentatie.k
14Fermentis S-0477.00107.5020Neutraal, gemiddeld, zeer goede sedimentatie.( Wyeast 1098 / WLP007)k
15Fermentis S-3370.00107.0021Zeer esterig, Zoet.k
16Fermentis Saflager S-2372.00107.5011Lagerbier, tamelijk fruitig.k
17Fermentis T-5870.00107.5020Fruitig, kruidig, goede hergisterk
18Fermentis US-0580.00107.5020Universeel, krachtig, bier verbleekt.(Wyeast 1056)k
19Fermentis W34-7077.00107.5011Lagerbier, zuvere cultuur(Wyeast 2124)k
20Fermentis WB-0686.00107.5021Voor Weizen & Chimay / kruidnagel bij 20°C-Banaan bij 22°Ck
21Mauribrew Ale66.00107.0021Australische Ale. Data nog onbekendk
22Mauribrew Lager66.00107.0011Australische Lager. Data nog onbekendk
23Mauribrew Weiss80.00107.5021Australische Weizen. Data nog onbekendk
24Muntons premium Gold73.00107.5019Een goed gebalanceerde ale-gist voor 100 % moutrecepten. Zuivere smaak, matige alc. tolerantiek
25Gozdawa Bavarian Wheat70.00107.5023Specifieke Duitse giststam voor Weizen bier - banaansmaak: >24°gisten, flauwe floculatie.k
26Gozdawa Belgian Fruit & spicy ale80.00107.5023beroemde Belgische,bovengist stam voor Belgische bieren en abdijbieren. Medium floculatiek
27Gozdawa Czech Pilsener 1881.00107.5013Ondergistende giststam met een hoge vergistingsgraad en een puur smaakprofielk
28Gozdawa Fruit Blanche73.00107.5023Bovengist stam voor Witbier met fruitige estersk
29Gozdawa German Lager W3572.00107.0014Voor lager bier, zeer hoge flocullatie, eerder lage alcoholtolerantiek
30Gozdawa Old German (Alt)75.00107.5018Duitse bovengist voor bieren met weinig esters.Uitstekend geschikt voor Alt en Vlaams bruin.k
31Gozdawa Porter & Kvas82.00107.5024Universele stam van hoge gisting, voor donker bier en Poolse Kvas, Alc.tolerantie tot 9vol%k
32Gozdawa Pure Ale82.00107.5024beste universele giststam voor thuis brouwen! 16 -32 °C smaakprofiel is afhankelijk van de vergistingsT°.k
33Gozdawa US West Coast80.00107.5018Bovengist voor Amerikaanse bieren met laag estergehaltek
34Mangrove Bavarian Wheat M2072.00107.5024Duitse tarwe/weizen/witbieren, flauwe floculatie, lage alc. Tolerantie, als bottelgist: flauw.k
35Mangrove M41 Belgian Ale85.00107.5023Belgische bieren inclus hoge alc. Tot 12%. Flocculatie 3 (1-4).k
36Mangrove Bohemian Lager M8480.00107.5013Pils en Co, Flinke flocculatie, zeer bottelgeschikt. Lage alcohol tolerantie.k
37Mangrove Britisch Ale M0780.00107.5019Britse Ales, inclusief zwaardere bieren, als bottelgist zeer goed, alcohol tolerantie eerder hoog.k
38Mangrove Burton Union M7978.00107.5020Britse, droge Ales, eerder hoge flocculatie, bottelen: goede plakgist, matig goede alc. Tolerantie.k
39Mangrove UK Dark Ale M0375.00107.5020Ook Newcastle dark Ale genoemd, volmondig bier. Alc. Tolerantie, flocculatie en als bottelgist matig, k
40Mangrove US West Coast M4480.00107.5021American Ales, IPA's, Pale ale, hoge flocculatie, matig als bottelgist.k
41Mangrove Workhorse beer M1085.00107.5023Alle soorten bieren inclusief fruibieren, flinke doorgister, flocculatie en als bottelgist matig.k
42Mangrove M15 EMPIRE ALE70.00107.5020Geschikt voor volmondige bieren met een uitzonderlijke diepte. Vergist met rijke donker fruitestersk
43Opkweek Brigand (FL)82.00107.5020Hard, droogv
44Opkweek Duvel (FL.)79.00107.5020Zeer geschikt vr hergisting (plakt)v
45Opkweek Hopus (FL)82.00107.5021Fruitige gistv
46Opkweek Orval (FL)83.00107.5020Ver doorgistend (bevat Brettanomyces!)v
47Opkweek Rochefort10 (FL)82.00107.5021Zacht en aangenaamv
48Opkweek Westmalle(FL)82.00107.5021Gekend, krachtig, gisting kan fruitig ruiken.v
49Opkweek Hopus (FL)82.00107.5021Fruitige gistv
50Opkweek Chimay (FL)82.00107.5021Weizenachtig, zwaveligv
51Schuine Buis Gevallen Engel82.00107.5023Voor Duvel hoofdgistv
52Schuine Buis Hapkin 82.50107.5023Hapkin like, iets volmondiger dan Duvelv
53Schuine Buis Kabouter82.50107.5024Voor Achouffe-like, kruidigv
541007 German Ale75.00107.0016Droog en verfrissend, complex & zachtv
551010 American Wheat76.00107.0019Droog, verfrissend en lichtzurigv
561028 London Ale75.00107.0018Rijk, droge afdronk. Dorstlessend & fruitigv
571056 American Ale75.00107.0018Droog met zachte afdronk, evenwichtigv
581084 Irish Ale (Guinness)73.00107.0019Licht moutig, fruitig, beetje diacetyl.v
591098 Britisch Ale74.00107.0020Droog, verfrissend, lichtzurig, fruitig, evenwichtig (Fermentis S04)v
601099 Whitbread Ale70.00106.5021Zachtmoutig, lichtfruitig vergistprofiel. Minder zurig en droog dan de 1098v
611187 Ringwood Ale70.00106.5021Fruitesters, moutig, hoge uitvlokking, Diacetylrust nodig.v
621214 Belgian Abbey80.00107.5021Esterig, fruitig, droog zurige afdronk / Chimayv
631272 All American Ale74.00107.5019Fruitig, vlokt meer uit dan 1056, zurige afdronkv
641275 Thames valey Ale74.00107.5019Voor Britse Bittersv
651318 London Ale III73.00107.0021Tradirionele engelse ale, moutig en hoppigv
661335 Britisch Ale II75.00107.5021Britse & Canadese ales, Moutigv
671338 European Ale69.00106.5020Munchener ale, zeer moutig, dicht stevig schuimv
681388 Belgian Strong Ale 79.00107.5020Fruitig aroma en palet droog zurige afdronk / Duvel.v
691728 Scottish Ale71.00107.0018Mc Ewansv
701762 Belgian Abbey II81.00107.5022Gist voor hoogSG, verwarmend door de ethanol. Lichtfruitig & droog (Rochefort)v
711968 London ESB Ale69.00106.5020Zeer moutig, evenwichtig fruitig, zeer hoge uitvlokking voor Cask conditioned alesv
722000 Budvar Lager73.00107.0011Moutig, licht fruitige lagerv
732001 Pilsner Urquell Lager73.00107.0011 DE PILS! Mild fruit & bloemenaroma.v
742007 Pilsen Lager73.00107.0011Zacht moutig palet. Droog/verfrissend (Budweiser)v
752035 American Lager77.00107.5012Sterk, complex en aromatischv
762042 Danish Lager (Carlsberg)75.00107.5011Rijk, Dortmundstijl verfrissend droge afdronk.v
772112 Californian Lager69.00106.5017Moutige en kristalhelder bierv
782124 Bohemian Lager71.00107.0011Clean en moutig. / Weihenstephan 34/70v
792206 Bavarian Lager75.00107.5011Gebruikt in veel Duitse brouwerijen, Weihenstephan 206.v
802278 Czech Pils72.00107.5011Droog en moutige afdronk / Pilsner Urquel-Dv
812308 Munich Lager75.00107.5011Zeer aangenaam zacht goede stevigheid en vol van smaakv
823056 Bavarian Wheat Blend75.00107.5021Voor zachte, esterige en fenolische Weizenbierenv
833068 Weihenstephan Weizen76.00107.5022Unieke bovengist: kruidige WEIZEN, karakter maakt rijk met kruidnagel vanille en banaan.v
843333 German Wheat74.00107.5022Subtiel smaakprofiel voor een tarwebiergist met scherpzurige frisheid fruitig kersachtig palet.v
853463 Forbidden Fruit Yeast77.00107.5021Fenolisch profiel met een achtergrond van fruitigheid. / Verboden Vruchtv
863522 Belgian Ardennes82.50107.5024Fenolen zorgen voor een zachtfruitigheid en een complexe kruidigheid / Achouffev
873538 Leuven Pale Ale80.00107.5023Licht fenolig en kruidig aromatisch karakter. / Corsendonck Bockv
883638 Bavarian Wheat75.00107.5022Evenwicht tussen banaan en kauwgom - esters o.a. van litchee appel, pruim. Kruidnagel. / Weihenstephan 175v
893655 Schelde Ale79.00107.5020Een fruitig aroma. / Bolleke De Koninck.v
903711 French Saison82.00107.5025Zeer droog kruidig en licht zurig profiel met esterig aroma. Rijk mondgevoelv
913724 Belgian Saison84.00107.5025Zeer droog kruidig en licht zurig profiel met esterig aroma. / Saison Dupont / trage vergisting!!v
923725 Biere de Garde78.00107.500Laag à gemiddelde esterproductie, lichte kruidigheid.v
933763 Roeselare Blend78.00107.5025Vlaams oud bruin à la Rodenbach, moet lang rijpen, tot 18 maandv
943787 Trappist High Gravity 77.00107.5021Droog, rijk esterig en fenolig profiel / moutig palet. / Westmallev
953942 Belgian Witbier74.00107.5020Esterig en fenolisch, appels & pruimen in de neus. Droog.v
963944 Belgian Witbier(Celis)74.00107.5021Zurig en licht fenolisch karakter / Hoegaarden / Celis Whitev
975112 Brettan. Bruxellensis85.00107.5022Produceert klassieke lambic karakteristieken zoals zuur en zweterig paardehaar. / Lambiekcultuurv
98Champagnegisten45.00107.5018TE troebel als bottelgist, wel OK om zwaar bier na hoofdgisting dmv suiker op te krikken tot 14 vol%.k

Wie goed doet, bier ontmoet.