Andere tijden, andere wetten …
Hete zomer in 1985: Hete zomer in 2025: Ok, het is eigenlijk goed dat we ons nu beter bewust zijn van de natuur rond ons, en de impact die wij op die natuur hebben, en daar moeten we ook terdege…
Wijn en bier maken zijn maar het middel, wat echt belangrijk is, is de vriendschap die het brengt.
Wijn en bier maken zijn maar het middel, wat echt belangrijk is, is de vriendschap die het brengt.
Hete zomer in 1985: Hete zomer in 2025: Ok, het is eigenlijk goed dat we ons nu beter bewust zijn van de natuur rond ons, en de impact die wij op die natuur hebben, en daar moeten we ook terdege…
Vrijdagavond 29 mei trokken we met de gilde naar de Bom-Brewery in Rumbeke voor een avond rond een ogenschijnlijk luchtig onderwerp: schuimvorming en schuimstabiliteit bij bier. Ondanks het verlengde weekend en het stralende weer vonden toch 25 leden de weg…
Zuur pruimen. En dat ze het geweten hebben… 12 proevers… zure proevers… om te vergelijken en enkele elementaire vragen erover om te beantwoorden: • Welk zuur proef je • Hoeveel zuur proef je • Wat zou de densiteit zijn van…
Hop, een must voor de bierbrouwer. Dus ook wel een idee om het daar op de maandelijkse vergadering eens over te hebben. We hebben het eerst over de plant zelf, waar ergens op de wereld vinden we die, en waar…
Al enkele jaren een vaste waarde: in het voorjaar geven we een biercursus: Na al die tijd dachten we dat het misschien eens tijd was voor een ander concept. Waarom geven we niet eens een workshop, en doen we alles…
Enkele jaren geleden kregen we voor de eerste keer Luc Goessens over de vloer met een overzicht van “wijn maken”. Toen kwamen enkele opmerkelijke zaken aan bod. Eén daarvan was zijn methode om te pulpgisten. Niet enkele dagen of weken,…
Trump als president, dus ferm conflict met de Verenigde Staten, economische sancties, NAVO op losse schroeven, Ukraine aan de verliezende hand, stijgende militaire uitgaven, besparingen overal, prijzen stijgen niet, ze springen omhoog … En het is koud, ook al beweren…
De eerste ledenvergadering van 2025 in januari is, net zoals de vorige jaren, traditioneel een gebeuren waar er het een en ander te proeven valt. Steeds dranken die door onze eigenste leden gefabriceerd werden. Zo hadden we ook nu weer…
15 december, een dag om naar uit te zien. Net zoals voorgaande jaren houden we in deze periode een gezellig samenzijn met de leden van onze gilde. Fijn onze voeten onder tafel steken, lekker eten en drinken en een gezellige…
Wat had dat bestuur nu weer uitgevonden: een voordracht in de RWB over etiquette???? En toch, met de feestmaand in zicht en met misschien op een chique gelegenheid de voeten onder tafel te moeten steken kwam de novembervergadering juist op…
Juni koud en nat, komt er weinig in het vat