Extra toevoegmogelijkheden

extraidnameadvies
1Anijszaadsoms bij Wittekes tot Max 1g per 25 liter geplet bij einde koken
2Antioxin SBT0.05 tot 0.1 gr per liter bij begin maischen - tegen oxidatie van de wort
3AscorbinezuurAscorvit of Vit.C voorkomt oxidatie, dosis 1g per 30 liter beslag
4BiersolKiezelsol om trub beter neer te slaan 3ml/10liter direct na koken
5Calciumchloride 33% (CaCl2)CaCl2 Geeft zachte en volmondigere smaak Max 0.2g per liter Verlaagt pH.
6Calciumsulfaat/gips (CaSO4)CaSO4 Verlaagt pH en verhoogt hopbitter voor dosis zie verpakking
7Carafa of "Réglise"(Zoethoutdrop) Schuimverbeteraar, 1,5g / 10L tijdens koken
8Cardemombij Wittekes, Binnenste van 1 gepelde pit per 20 liter einde koken
9Curaçaoschil/bittergeeft sterk sinaas aroma + bitter tot 1g / 10 liter
10Epsomzout (MgSO4)MgSO4 maakt uw bier harder (zie Burton-onTrent) 1g/10 liter
11Fosforzuur 80%Voor aanzuren beslag van spoelwater en gekookt wort.
12Fosforzuur 85%Voor aanzuren beslag alsook spoelwater en gekookt wort.
13Gagel, gedroogdNatuurlijk bittermiddel voor gebruik best samen met hop.
14gedroogde citroenschilgeeft citrusaroma tot 1g per 10 liter
15gedroogde sinaasschilgeeft aangenaam aroma Ongeveer 2g per 10 liter
16Gedroogde vlierbloesemVoor een extra aan aromas
17GemberwortelMax 2g per 10 liter
18HoparomaDiverse aromas Max 1ml per 10liter vóór bottelen.
19Iers mos(Carageen) Bevordert neerslaan trub, 1g op 5 liter, Min. 20 minuten koken.
20Jeneverbes (Juniperus)1 g per 10 liter einde koken, voor X-Mass & Scottch like Ales
21KaneelstokjeWordt soms in X-Mass ales gedaan 1 medium stok per 30 liter
22Karwijzaad, gemalen1 g per 10 liter einde koken, geeft Achouffe aromas
23Keukenzout (NaCl)0.5 gr op 25 liter
24Komijnzaad, gemalen1 g per 10 liter einde koken en geeft Achouffe aromas
25Korianderlicht gemalen of gebroken zaden tot Max 15 g / hectoliter
26Kruidnagel1 per 30 liter einde koken, voor X-Mass & Scottch like Ales
27MagnesiumsulfaatMgSO4 maakt uw bier harder (zie Burton-onTrent) 1g/10 liter
28Melkzuur (Lactol)Meestal van 80 procent Voor aanzuren beslag, spoelwater en gekookt wort.
29NaHCO3ontzuren wort, is gewoon bakpoeder
30Steranijsbij Wittekes, Max 1 gemalen pit per 25 liter einde koken
31Steranijsbij Wittekes, Max 1 gemalen pit per 25 liter einde koken
32Vanille lintstukje van 6 cm / 100 liter geeft houten vat toets
33Wyeast Nutrient blendGistvoeding, 1 g /10 liter gekoeld wort
34ZinksulfaatSporenelement IN GISTSTARTER TE DOEN!, 0.5 g per hectoliter wort
35ZoethoutVooral bij Belgische bieren in trek

Juni meer droog dan nat, vult met goede wijn het vat