Schuimvorming en stabilisatie
Ontdek alles over Schuimvorming bij Bier!
Bier zonder schuim is zoals brood zonder zout. Het is niet lekker of … wij vinden dit niet lekker. In Angelsaksische landen hebben ze graag bier zonder schuim. Dus hoe zit dit dan? Over dat schuim heeft iedereen zijn mening en voorkeur, We kunnen dus stellen dat schuim op bier van groot belang is voor iedereen die gepassioneerd is over bierproeven en -brouwen.
We bespreken onder andere hoe schuim ontstaat. Welke zijn dechemische of biologische processen? Welke ingrediënten kunnen zorgen voor een volle col op je pint of wat moet je net niet doen of gebruiken. We ontdekten hoe schuim de smaak, het aroma en de beleving van het bier versterkt. Uiteraard geven we praktische tips en tricks om bier te brouwen met een stabiel en mooi schuim.
Of je nu een doorgewinterde brouwer bent, net begint met brouwen of gewoon graag een biertje proeft, deze activiteit biedt voor elk wat wils. We zorgen voor een mix van theorie, interactie en uiteraard gaan we iets proeven?
Aanvullende details
Prijs voor leden - 5€
Prijs voor niet-leden - 10€