Beginnerscursus bier praktijk
Verslag
Eind maart kwam het leukste gedeelte aan bod: zelf aan de slag gaan met de ingrediënten die op tafel staan, om zo met de brouwinstallaties tot een eigen bier te komen. Ook dit jaar gaan we terug voor 2 verschillende bieren:
‘Nen blondn’ – een blond biertje van +/- 6%
Grotendeels met pale mout en een deel tarwe, op smaak gebracht met Magnum en Cascade.
‘Marshmallow stout’ – een stout van +/- 8%
Het grootste aandeel is terug pale mout aangevuld met de gekende donkere mouten. Ook hier is Magnum de smaakmaker, en uiteraard mogen we de Marshmallows niet vergeten!
Op het einde van de brouwdag verdwijnen de 2 brouwsels in de gistkast om de gist te tijd te geven zijn werk te doen.
Na een 14-tal dagen werd de blond overgeheveld, en kon het proces nog een weekje doorgaan. De laatste week werd gebruikt om te cold-crashen om een helder bier te bekomen.
Aanvullende details
Prijs voor leden -
Prijs voor niet-leden -