Champagne reis 2024

Toegegeven, het heeft wat inspanning gekost maar uiteindelijk is de voorbereiding van de reis rond. We zijn niet over een enkele nacht ijs gegaan in de zin dat we eerst een rondvraag gedaan hebben om te zien of er effectief belangstelling was voor een dergelijke onderneming.

Daar dit positief werd onthaald begonnen we volle moed aan de voorbereiding om meteen op een aantal praktische problemen te stoten zoals grote wijnhuizen die hun bezoekersaantallen beperken tot 19 personen (?) en voor dergelijk bezoek ook vrij enorme ingangsprijzen hanteren (75-85 euro per persoon). En toch, we hebben in samenwerking met een reisorganisator een heel interessant programma samen gebokst waarbij natuurlijk rekening gehouden wordt met de typische interesses van onze vereniging. Met andere woorden we vermijden de grote commerciële huizen… maar bezoeken een aantal pareltjes… en we gaan links en wat proeven natuurlijk.

We bezoeken in deze driedaagse heel wat zoals de Champagnehuizen Diogène Tissier, Camille Grellet, Etienne Lefevre en Vranken-Pommery. Daarnaast zijn er ook nog een paar speciale dingen zoals een bezoek aan Tonnellerie de Champagne-Ardenne, en de Distillerie Guillon.

Tot 10 April kunnen enkel onze leden en vrienden, familie inschrijven. Daarna staat de deur open voor iedere belangstellende.

Ondanks het feit dat de mens al voor 90% uit water bestaat, zijn geheelonthouders nog niet tevreden.