Beginnerscursus bier praktijk

Registrations have closed.
Roeselaarse Wijn- en Biergilde vzw

Beginnerscursus bier praktijk

388 388 people viewed this event.

Verslag

Eind maart kwam het leukste gedeelte aan bod: zelf aan de slag gaan met de ingrediënten die op tafel staan, om zo met de brouwinstallaties tot een eigen bier te komen. Ook dit jaar gaan we terug voor 2 verschillende bieren:

‘Nen blondn’  – een blond biertje van +/- 6%

Grotendeels met pale mout en een deel tarwe, op smaak gebracht met Magnum en Cascade.

‘Marshmallow stout’ – een stout van +/- 8%

Het grootste aandeel is terug pale mout aangevuld met de gekende donkere mouten. Ook hier is Magnum de smaakmaker, en uiteraard mogen we de Marshmallows niet vergeten!

Op het einde van de brouwdag verdwijnen de 2 brouwsels in de gistkast om de gist te tijd te geven zijn werk te doen.

Na een 14-tal dagen werd de blond overgeheveld, en kon het proces nog een weekje doorgaan. De laatste week werd gebruikt om te cold-crashen om een helder bier te bekomen.

Additional Details

 

Datum en tijd

25-03-2023 @ 09:00

Share With Friends

Wijn inspireert, wijn maakt gelukkig, wijn verbroedert, wijn maakt gedachten vrij. Wijn is dus synoniem voor vrede