Beginnerscursus wijn praktijk
Omschrijving
De praktijk les, een weekje later, en met de theorie nog steeds in het geheugen vallen we een voorraadje appelsap aan.
Iedere deelnemer krijgt 10 liter appelsap, en we oefenen flink op het meten van zuurtegraad en densiteit.
Daarna berekenen we hoeveel zuur, suiker en eventueel zelfs water we bij ons sap moeten voegen om een evenwichtige wijn te maken. Ook hier blijven we werken totdat iedereen dit onder de knie heeft.
We mengen alles en voegen de giststarter toe. Ook over de noodzaak om zo’n giststarter te maken, en hoe dit in de praktijk te doen wordt de nodige uitleg gegeven.
Uiteindelijk gaat iedereen met 10 liter vergistend sap naar huis met de nodige raad over de omstandigheden waaronder dit sap gaat uitgroeien tot een lekker wijn. Nu een maandje geduld totdat het geheel is uitgegist.
Aanvullende details
Prijs voor leden -
Prijs voor niet-leden -