Etikette

Etikette

Etikette

23 23 mensen hebben dit evenement bekeken.

Met de feestmaand in zicht en met misschien op een chique gelegenheid de voeten onder tafel te moeten steken hebben wij in november een vergadering gepland die je hierop eventueel kan voorbereiden.

Zeker bij een deftig etentje, receptie of gelegenheid is het altijd meegenomen om zich wat te kunnen laten opmerken als “man of vrouw van de wereld”. Een beetje “welgemanierd” voor de dag komen is steeds meegenomen.

Op onze november vergadering hebben we daarom een experte in de etiquette uit genodigd.

Isabelle Coppens brengt ons het verhaal achter etiquette. Zij is oprichtster van “Gracious Manners” en gespecialiseerd in etiquette, wellevendheid en omgangsvormen. Zij zal ons die avond wegwijs maken in die materie. Daarvoor volgde ze opleiding in binnen- en buitenland als burgerlijk ingenieur en doceert etiquette aan de ‘School for Butlers & Hospitality’ in Oostkamp. Ook heeft ze al een boek geschreven over etiquette. Wil je al wat meer weten, kijk eens op haar website www.graciousmanners.be .

Geen angst, het zal zeker geen droge materie zijn of een saaie avond worden. In deze voordracht worden de aanwezigen meegenomen naar de wondere wereld van de etiquette. In de uiteenzetting worden heel wat verschillende etiquetteregels belicht, en komt men vooral ook de oorsprong en historiek van deze regels te weten. Enerzijds komen de algemene etiquetteprincipes aan bod, en worden daarnaast ook de historiek van onderwerpen zoals begroetingen, tafelen, en kleding aangeraakt. Zo komt men bijvoorbeeld te weten waarom we in België onze handen boven tafel houden tijdens een maaltijd, wat de duivel te maken heeft met etiquette en of “ladies first” eigenlijk nog steeds geldt. Isabelle vertelt ons het verhaal achter etiquette, een vlotte combinatie van regels en anekdotes waar men ook heel wat (etiquette-)weetjes en leuke verhalen uit mee neemt

Een avond anders dan anders die gezellig en leuk beloofd te worden.

Aanvullende details

Prijs voor leden (€) - 5€

Prijs voor niet leden (€) - 10€

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar info@rwbgilde.be

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

29-11-2024 @ 20:00 aan
29-11-2024 @ 23:00

Share With Friends