Workshop brouwen – NIEUW!
Belgen en bier, een combinatie die het al jaren doet. Dus waarom zou je je ook niet wagen aan het maken van deze heerlijke godendrank?
Je eigen biertje brouwen kan perfect. En dit jaar pakken we het anders aan: we gaan werken onder de vorm van een workshop.
Uiteraard geven we wat theorie mee, je moet nu eenmaal toch (een beetje) weten wat je doet. Wat is bier? Wat zijn de (basis)ingrediënten? En welke stappen dien je allemaal te volgen? Hoe ziet een brouwinstallatie er eigenlijk uit, en ben ik een fortuin kwijt als ik als hobbybrouwer wil beginnen, of valt dat allemaal nog wel mee? Zoals je ziet, toch een hele hoop dingen om rekening mee te houden.
Workshop zeg je? In een tweede deel gaan jullie zelf aan de slag. De theorie wordt aan de praktijk getoetst. Wij zorgen voor het recept, de ingrediënten en de installatie. Jullie zorgen voor de praktische uitvoering. Jawel, je steekt zelf de handen uit de mouwen en je zorgt ervoor dat op het einde van de dag het wort klaar is om te laten vergisten. Uiteraard staan we jullie bij met handige tips en stel gerust vragen.
In een derde deel gaan we al meteen bottelen. Flessen reinigen, ontsmetten, vullen, afdoppen en meenemen naar huis om dan binnen enkele weken te kunnen genieten van een brouwsel. Santé!
Oh ja, bijna vergeten te vertellen dat er uiteraard ruimte is voor quality control. We proeven natuurlijk ook enkele bieren, dit kunnen zowel zelf gebrouwen of commerciële bieren zijn.
Aanvullende details
Prijs voor leden -
Prijs voor niet-leden -