Vorig weekend. Ne zieken in huis. Hoesten, snot en wat mottig. Goed verzorgen en verwennen zodat hij snel geneest en goed kan studeren voor de komende proefwerken. Woensdag begin ik ook wat last te krijgen van mijn luchtwegen. Ik ga toch ook niet…. Donderdag is het niet beter, integendeel, snot, hoesten gelijk ne zeehond en ik denk zelfs dat ik wat koorts heb. Een Dafalgan en vroeg naar bed en hopen dat ik snel weer beter word. Ik stuur een berichtje naar de medebestuursleden dat ik me echt niet goed voel. Iedereen is bezorgd. Jochen vraagt of hij de proeffiches kan afdrukken en meenemen voor het geval ik er vrijdag niet zou geraken. Ik werk de presentatie af en zet ze online. Na een tijdje reageert ook onze voorzitter: ‘Ben in dezelfde toestand als Lode’, ‘Mijn kop voelt gelijk een pompelmoes’. Dat legt niet goed aan hé!
Vrijdag voel ik me al wat beter, ‘ t is te zeggen, mijn hoofd is al wat helderder en ik heb geen koorts meer maar nog steeds ben ik versnotterd en ik heb niet zoveel stem. Gelukkig goed genoeg om de vergadering te leiden. Daarnaast moest ik niet zoveel spreken maar werd er veel geproefd en kon ik de beoordeling aan anderen overlaten.
‘s Namiddags kreeg ik nog telefoon van Romain. Marleen was kaaskoekjes aan het bakken en hij vroeg of hij deze mee mocht nemen? Tuurlijk! Hoe meer proevers hoe beter.
Het was trouwens opnieuw een zeer druk bijgewoonde vergadering. We waren met 34 aanwezigen. Velen waren waarschijnlijk nog op zoek naar inspiratie voor de komende feestdagen.
We begonnen met een hapje van witloof, prei en zalm dat werd vergezeld van een appel/peer wijntje. De meningen waren bijna unaniem lovend. Carlos en Carine mogen terecht trots zijn op hun wijn en de pairing die ze ons voorstelden. Daarna kregen we een ‘kaasbol’ vergezeld van een rood wijntje. Over deze foodpairing waren de meningen wat verdeeld. De wijn overheerste de kaas wat. Ook de combinatie van de kaas met de rauwe groentjes of de koekjes die erbij gegeten konden worden, kon niet iedereen overtuigen. Deze combinatie kregen we van Francky en An. De kaasbol hebben ze bijna altijd in de diepvries liggen voor als ze onverwacht volk over de vloer krijgen. Je kan de kaasbol eveneens lactosevrij maken. Daarnaast is het niet de bedoeling van Francky om dit te serveren met de rode wijn maar dat elke gast kan kiezen wat hij erbij zal drinken; een biertje, een cava, porto, wijn,… . In dit perspectief vond ik dit wel een leuk idee om eens zelf te proberen.
Tijdens de pauze werden de koekjes van Marleen geproefd en werd het recept gedeeld. De koekjes zijn lekker en helemaal niet moeilijk om te maken.
Na de pauze proefden we ‘Belinda’s pannenkoekensoep’ met Hit bier. Hoewel soep en bier een vreemde combinatie lijkt, is het tegendeel waar. Het kruidige van de soep kwam terug in het bier; een toppertje dat ik niet snel zal vergeten.
Afsluiten deden we met een Kerstkrans met winterpimm’s. Een kerstkrans is eigenlijk een originele manier om koekjes en rauwkost te presenteren. Je maakt een cirkel van humus of kruidenkaas op een bord. Daarop dresseer je koekjes, tomaatjes, kaasjes, charcuterie,… zodat je een mooie ‘Kerstkrans’ krijgt. Winterpimm’s is een mengeling van Pimm’s, cider en appelsap met kruiden. Lekker maar als aperitief misschien wel iets te zoet en kruidig.
Voldaan, omdat we weer lekkere dingen geproefd hadden, konden we de laatste (gewone) ledenvergadering van het jaar afsluiten. We waren blij met de talrijke opkomst en dat onze leden enthousiast zijn om mee te werken aan een activiteit. Speciale dank aan Carlos en Carine, (Francky en) An, Belinda en Jochen en Veerle.