Beginnerscursus Wijn deel 1
Onze wijncursus is heel praktisch opgevat.
Het doel is om u zo snel mogelijk de basisbegrippen uit de doeken te doen en iedereen meteen een kleinen hoeveelheid wijn te laten maken. We houden immers niet van ellenlange theoretische cursussen.
En toch, je moet het minimum kennen en begrijpen om van (uw eigen) fruit wijn te maken en vandaag gaan we een aantal standaardzaken meegeven. Het geheel concentreert zich rond enkele sleutelbegrippen: zuur, suiker, densiteit, volume en alcohol percentage.
Via enkele metingen bepalen we hoeveel suiker en zuur er in ons fruit zit, en via enkele berekeningen bepalen we of we zuur en of suiker moeten toevoegen om een evenwichtige wijn te bekomen.
Let op: we spreken inderdaad van fruit, en niet alleen van druiven. Je kan immers van heel wat vruchten een aangename wijn maken.
Verder gaan we ook een overzicht geven over gist, soorten zuur, fruitsoorten en een lange lijst van weetjes die je kunnen helpen bij het wijn maken.
Aanvullende details
Prijs voor leden -
Prijs voor niet-leden -