Beginnerscursus wijn praktijk

Registrations have closed.
Beginnerscursus wijn praktijk

Beginnerscursus wijn praktijk

door
244 244 mensen hebben dit evenement bekeken.

Omschrijving

De praktijk les, een weekje later, en met de theorie nog steeds in het geheugen vallen we een voorraadje appelsap aan.

Iedere deelnemer krijgt 10 liter appelsap, en we oefenen flink op het meten van zuurtegraad en densiteit.

Daarna berekenen we hoeveel zuur, suiker en eventueel zelfs water we bij ons sap moeten voegen om een evenwichtige wijn te maken. Ook hier blijven we werken totdat iedereen dit onder de knie heeft.

We mengen alles en voegen de giststarter toe. Ook over de noodzaak om zo’n giststarter te maken, en hoe dit in de praktijk te doen wordt de nodige uitleg gegeven.

Uiteindelijk gaat iedereen met 10 liter vergistend sap naar huis met de nodige raad over de omstandigheden waaronder dit sap gaat uitgroeien tot een lekker wijn. Nu een maandje geduld totdat het geheel is uitgegist.

Aanvullende details

Prijs voor leden (€) -

Prijs voor niet leden (€) -

 

Datum en tijd

21-10-2024 @ 08:00

Share With Friends

Ondanks het feit dat de mens al voor 90% uit water bestaat, zijn geheelonthouders nog niet tevreden.