Beginnerscursus wijn theorie

Registrations have closed.
Beginnerscursus wijn theorie

Beginnerscursus wijn theorie

door
89 89 mensen hebben dit evenement bekeken.

Omschrijving

Wijn cursus… van de praktische kant. Je kan zo een cursus op verschillende manieren opvatten. Eerst enkele jaren theorie, er is immers enorm veel te vertellen; Daarna een praktijksessie, gespreid over een heel jaar om alle fasen van het wijn maken praktisch te bekijken.

Wij doen dat even anders en concentreren ons op de hoofdzaken om jullie zo snel mogelijk ervaring te laten opdoen.

Op de eerste zaterdag van de wijncursus pakken we de voornaamste elementen van de theorie aan. We hebben het eerst en vooral over fruitsap. Hoe bekom je dat, wat is er belangrijk bij de keuze van fruitsap, en hoe kan je van een zelf geoogst fruitsap een lekkere wijn maken.

Let wel, ik gebruik “fruitsap” en niet “druivensap”; Het is immers een fabeltje dat wijn alleen kan gemaakt worden van druiven, en de vele ciders op de markt bewijzen dat ook. Je kan natuurlijk een eigen wijngaard uitbouwen via aanplanten van druivenstokken, maar je kan evengoed in je eigen boomgaard duiken en een lekker wijntje maken van appels, kweepeer, krieken en andere lokale vruchten.

We gaan ook leren hoe een en ander te meten en te berekenen zodat we een volgende zaterdag klaar zijn voor de praktijk. Tijdens de week mag elke deelnemer trouwens een email verwachten met enkele oefeningen.

Aanvullende details

Prijs voor leden (€) -

Prijs voor niet leden (€) -

 

Datum en tijd

21-10-2023 @ 08:00

Share With Friends

De wijn smaakt altijd naar de stok