Cocktails

Registrations have closed.
Cocktails

Cocktails

door
72 72 mensen hebben dit evenement bekeken.

Verslag

Cocktails… met de ludieke noot… en met het besef dat we toch wat straffe jongens in onze vereniging hebben.

De avond begon traditioneel en zoals met zoveel andere onderwerpen. Een korte uitleg waar het begrip “cocktail” vandaan kwam, een overzicht van de voornaamste “dingen” die je bij het cocktail maken nodig hebt zoals shakers, en maatbekertjes, en … een gigantische voorraad sterke drank, fruitsappen, tonics en ijs, veel ijs.

Tevens, een extra dimensie is de nogal frivole naamgeving van al die cocktails. Of wat dacht je van “Seks on the Beach” of “Pornstar Martini”.

Na de theorie werd het publiek in 3 groepen gesplitst. Elke groep kreeg een demonstratie hoe een bepaalde cocktail moest worden samengesteld waarna we onder het begeleidende oog van onze straffe lokale “bartenders” zelf aan de slag gingen. Heel leuk, met een heel smakelijke afloop, en veel goesting om het thuis ook eens te proberen. Ik had alvast een shaker mee naar huis.

We hebben leren mengen, we hebben leren shaken… en we hebben ook alles nog eens geproefd; Dan blijkt meteen dat je cocktails met mate en bedachtzaamheid moet behandelen. Het is duidelijk geen goed idee om effen in de cocktails te vliegen voordat je achter het stuur kruipt. Dat is toch wat eigenaardig daar het alcoholpercentage van de meeste cocktails die we gedronken hebben eigenlijk vrij laag was door de toevoeging van ijs en vooral van fruitsap of tonic. Lang leve BOB.

Dus een prachtige avond, met een spreker vanuit onze eigen gilde die zich als een ware komiek demonstreerde, drie fantastische proevers, en vele lachsalvo’s;

Zomerhitte en strandstoel: we zijn er klaar voor!

Aanvullende details

Prijs voor leden (€) -

Prijs voor niet leden (€) -

 

Datum en tijd

02-06-2023 @ 20:00

Share With Friends

Bier goed, al goed.