fruitwij…. FRUITBIER!

fruitwij…. FRUITBIER!

fruitwij…. FRUITBIER!

34 34 mensen hebben dit evenement bekeken.

Fruitwijn… natuurlijk zit er fruit in wijn, commercieel gezien enkel druiven of misschien toch niet?

Er worden commercieel gezien ook ciders gemaakt, en ook kriekenwijnen (ga maar eens naar Zeeland).  Ook in de RWB maken we heel wat (op kleine schaal en voor eigen gebruik)  fruitwijnen en appelwijn is een traditioneel onderdeel van onze beginnerscursus wijn maken.

Deze avond gaan we het speciaal hebben over de beste fruitcombinaties: is het doodzonde om druiven te combineren met krieken of frambozen, hoe kunnen we fruit combineren om onze zuurbalans in evenwicht te krijgen, en welke fruitsoorten mogen we nu echt niet combineren.

Daarnaast zijn er ook heel wat fruitbieren op de markt, en enkele van onze leden hebben al heel wat experimenten opgezet om eigen fruitbieren te maken, met de traditionele kriek maar ook met appelsap en zelfs met enkele exoten.

De praktische vraag is hoe je te werk moet gaan om mout en fruit te combineren tot een aangenaam bier. Dit alles wordt op deze vergadering uit de doeken gedaan, en om te bewijzen dat er niet gelogen wordt gaan we links en rechts ook wel iets proeven.

Aanvullende details

Prijs voor leden (€) -

Prijs voor niet leden (€) -

Event registration closed.
 

Datum en tijd

29-03-2024 @ 20:00 aan
29-03-2024 @ 23:00
 

Einddatum registratie

28-03-2024
 

Locatie

Share With Friends