Mouserende wijnen

Registrations have closed.
Roeselaarse Wijn- en Biergilde vzw

Mouserende wijnen

340 340 mensen hebben dit evenement bekeken.

Wie drinkt er niet, bij een wel of niet feestelijke gelegenheid, graag een glaasje bubbels? In de handel zijn diverse soorten en smaken verkrijgbaar. Maar wat als je je zelf wilt wagen aan het maken van dit sprankelende, parelende vocht?

Om deze cursus te volgen is enige voorkennis van het maken van wijn wel noodzakelijk. Doch ook “enkel drinkers” , die geïnteresseerd zijn in het proces van druif tot fles, zijn ook van harte welkom.

Deze cursus, die loopt over twee halve dagen, bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Op lesdag 1 wordt er gesproken over het maken van de basiswijn.

Van de oogst tot het moment wanneer de tweede gisting kan worden opgezet.

Oogstdatum, karakteristieken van de most, persen en voorklaring.

De eerste alcoholische vergisting, wijnsteen- en eiwitstabilisatie, assemblage, klaring en filtratie.

Praktijkoefeningen: rijpheidsindex bepalen, chaptalisatie, dubbelzoutontzuring en sulfietmanagement.

Via degustatie van 2 mousserende wijnen (zelfde druivenras maar geoogst op verschillende data) het oogsttijdstip becommentariëren.

De cursus wordt gegeven door Koen Podevijn, zelf gepassioneerd wijnmaker en gefascineerd door mousserende wijn. Vraagbaken voor zij die mousserende wijn maken.

Koen is wijnbouwer, en docent mousserende wijnen. Hiermee is hij al verschillende keren in de prijzen gevallen.

Zijn sterk aan te bevelen boek “ Mousserende Wijn – méthode traditionnell, de praktijk” is al aan de derde herziene uitgave toe.

Bekijk het verslag

Aanvullende details

Prijs voor leden -

Prijs voor niet-leden -

Event registration closed.
 

Datum en tijd

23-02-2024 @ 19:30 aan
23-02-2024 @ 23:00
 

Einddatum registratie

22-02-2024
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends

Een gezonde ziel kan in geen droog lichaam wonen.