Pre-conge

Registrations have closed.
Pre-conge

Pre-conge

door
69 69 mensen hebben dit evenement bekeken.

Verslag

Onze “pré-congé” uitstap was weer een schot in de roos. Dit mogen we concluderen uit de positieve reacties van verschillende deelnemers.

Wat stond er die dag op het programma?

Om 9u15 vertrok onze bus in Roeselare voor een korte rit naar Westrozebeke. Daar werden we opgewacht op wijngoed “Choupette” door Quincy en Mieke. Een recent wijngoed waarvan nu al veel lovende kritieken de ronde doen. Na een rondleiding binnen, waarbij mee aan de hand van alle werktuigen het vinificatieproces werd uitgelegd, doken we de kelder in waar alle gevulde te bottelen vaten en reeds gebottelde flessen koel onderdak krijgen.

Een rondleiding in de wijngaard was zeker zo interessant. Op geanimeerde wijze wist Quincy ons te vertellen welke werkzaamheden er daar allemaal gebeuren om als resultaat de meest geschikte druiven te oogsten. Onze wijnboer schuwt het handwerk en de tijd die daarbij komt kijken niet en dat komt de kwaliteit alleen maar ten goede.

Dat konden we vaststellen aan de degustatie die daarop volgde. Heerlijke witte wijnen die je tegemoet lachen vanuit het glas. Volgend jaar staan er zelfs mousserende wijnen in de kelder.

Na de lunch ter plaatse, verse ovenkoeken met op de bbq gebakken beenham, togen we op weg naar onze volgende bestemming.

In het centrum van Oostvleteren houden we halt aan de ambachtelijke “groene” brouwerij “De Struise Brouwers”. Een brouwerij anders dan anders. Hun installatie bestaat grotendeels uit tweedehandsmateriaal dat hier een tweede
leven krijgt. Bijvoorbeeld, hun maischkuip was in een vorig leven een oude melktank. Ook aan hun brouwproces geven
ze een eigen twist.

In hun proeflokaal kun je uit zeker 30 tapkranen evenveel verschillende bieren tappen. Degusteren is hier een waar genot.
Al hun bieren opsommen zou voor een ellenlange lijst zorgen. Kijk maar eens op hun website. Hier vind je ook de geschiedenis van de brouwerij, ontstaan in 2001. Wist je dat ze in 2008 op de bij de bierfanaten gekende website “ratebeer.com” op de eerste plaats stonden als beste brouwerij ter wereld?

Bij de degustatie was het moeilijk een keuze maken tussen de vele soorten. Proeven tot je er bij zou neervallen. En zelf je eigen degustatieglas voltappen was ook leuk aan die hele rij tapkranen.

Onze rondleiding gegeven door Tom Couteax, zoon van de oprichter, was ook figuurlijk heel smaakvol.

Bij het afscheid kregen we nog allemaal een lekker flesje bier en een mooi origineel “struise brouwer” bierglas mee. Tijd om de bus op te stappen en de voorlaatste etappe aan te vangen naar Ieper

In Ieper afgestapt wandelden we op ons gemakje naar de dinerplaats van afspraak, restaurant “Captain Cook”. Na al dat wijn en bier proeven ging een aperitiefje er blijkbaar bij iedereen toch nog vlot in. Aan tafel genoten we van een lekkere keuken. Iedereen at met smaak en de buikjes waren goed gevuld als we de zaak verlieten. Net op tijd om aan de Menenpoort “The Last Post” bij te wonen. Want zeg nu zelf, als je in Ieper bent en de kans hebt mag je dat niet missen. De klaroenblazers lieten de rillingen over mijn rug lopen. Een Schotse pipe-band bracht dan ook nog een nummer ten beste. Prachtig die melancholische tonen uit de doedelzakken en daarbij het typische geluid van hun drumband.

Exact 12 uur later dan we waren vertrokken, mooi de klok rond, arriveerden we weer in Roeselare.
Voldaan en tevreden. Mede door het mooie weer is dit opnieuw een leuke, lekkere en aangename dag geweest.

Tot volgend jaar?!

Aanvullende details

Prijs voor leden (€) -

Prijs voor niet leden (€) -

 

Datum en tijd

02-07-2023 @ 08:00
 

Locatie

Share With Friends

Sante santater, liever bier dan water