Van appelbes op andere takken

Registrations have closed.
Van appelbes op andere takken

Van appelbes op andere takken

door
72 72 mensen hebben dit evenement bekeken.

Appelbes, of hoe kosten noch moeite gespaard werden om een schitterende avond te maken.

 Het begon allemaal vele Jaren geleden met Wim, een lid van de RWB, die Brigitte en Gino enkele struiken appelbes meegaf. Natuurlijk moest met die vruchten wijn gemaakt worden. Helemaal geen gemakkelijke opdracht maar als wijnmaker moet je nu eenmaal “een beetje” geduld hebben ,en durven proberen.

Gino en Brigitte maken zowat elk jaar appelbeswijn. Waarbij het recept en de combinatie met andere vruchten elk jaar verfijnd wordt. Appelbes laat zich combineren met framboos, cassis, jeneverbes en druiven. Die druiven spelen een belangrijke rol bij het neerhalen van het totale zuurgehalte.  Immers zowel appelbes zelf, als cassis of jeneverbes hebben van nature tamelijk veel zuur.

Op onze appelbesavond kregen we 7 recepten voorgeschoteld waarvan er vijf effectief ter plaatse werden geproefd. En ten huize G&B is dat meteen ook met aangepaste hapjes. Uw publiek verwennen noemen ze zoiets.

Wie, gezien het hoge zuurgehalte van de vruchtencombinatie een waterig wijntje verwachtte kwam heel bedrogen uit. Ik vermoed dat velen momenteel appelbes aan het zoeken zijn. Ik ook, maar verdorie, waar moet ik die nu weer kwijt in mijn tuin.

Kortom, een heel mooie avond… en een praktisch bewijs dat er bij de RWB heel goede wijnmakers rondlopen.

Aanvullende details

Prijs voor leden (€) -

Prijs voor niet leden (€) -

 

Datum en tijd

24-02-2023 @ 20:00

Share With Friends

Een bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand!