Zomer-vibes
In de zomer staat onze werking traditioneel op een laag pitje. Velen zijn op reis, of hossen de vele podia en optredens af, of zitten gewoon thuis in de luie zetel van het goede weer te genieten. Ik ben eerder…
Wijn en bier maken zijn maar het middel, wat echt belangrijk is, is de vriendschap die het brengt.
Wijn en bier maken zijn maar het middel, wat echt belangrijk is, is de vriendschap die het brengt.
In de zomer staat onze werking traditioneel op een laag pitje. Velen zijn op reis, of hossen de vele podia en optredens af, of zitten gewoon thuis in de luie zetel van het goede weer te genieten. Ik ben eerder…
We hadden het reeds aangekondigd, omdat we dit jaar naar de Champagne bollen was er dit jaar geen traditionele pré-congé. Maar helemaal niks doen … dat is toch wel heel weinig! Daarom spraken we 29 juni af op het terras…
De computer het werk laten doen, ’t is eens iets anders. Nu ja, misschien moeten we toch maar eerst aangeven dat deze boodschap misschien een heel klein beetje overroepen was. De computer doet inderdaad al het rekenwerk. De rest blijft…
Zaterdagmorgen. 5 enthousiaste cursisten komen het lokaal binnen. Na een korte kennismaking vliegen we er meteen in, we hebben namelijk veel theorie op het programma staan voor die dag. Eerst eens even polsen naar de ervaring bij de verschillende cursisten.…
Dat kon niet beter! Onze spreker is de brouwer van de BOM brouwerij (tevens een sponsor van onze RWB) en heeft er een lange weg opzitten die begon in de Brouwschool, via enkele heel grote brouwerijen en nu dus in…
Toegegeven, het heeft wat inspanning gekost maar uiteindelijk is de voorbereiding van de reis rond. We zijn niet over een enkele nacht ijs gegaan in de zin dat we eerst een rondvraag gedaan hebben om te zien of er effectief…
Zaterdagmorgen 24 februari 2024. Alle punten van de dag ervoor werden nog eens overlopen. Hierop aansluitend werden er enkele oefeningen gemaakt op : Onze basiswijn is nu klaar voor de volgende etappe: Dit alles met de focus op de smaak…
Vrijdag en zaterdag 23 en 24 februari stonden in de agenda van verschillende leden aangestipt als wat een hoogdag moest worden om kennis te vergaren ivm het zelf maken van mousserende wijn volgens de ‘méthode traditionelle’. Koen Podevijn, een krak…
De eerste vergadering van het jaar verloopt reeds enkele jaren volgens hetzelfde stramien. We doen dit niet omdat we zonder inspiratie zitten maar omdat we de 2 onderdelen van deze vergadering belangrijk vinden. In het eerste deel informeert Francky de…
De kelder opruimen kan soms tot aangename verrassingen leiden. Ik vond immers een flesje van een halve liter terug. Een “testwijntje”, onderdeel van een ganse serie fruitwijnen, allemaal op dezelfde basis gemaakt maar met subtiele verschillen in de zuur-zoet balans…
Wijn is als een kind zo kwetsbaar en fragiel. Het zal zich met onze zorg en aandacht ontplooien in hart en in ziel.